• Týždeň zdravej výživy
          • Týždeň zdravej výživy

            Ako docieliť, aby sme jedli zdravé potraviny, primerané porcie a poznali základy zdravého životného štýlu?

            Žiaci prvého stupňa sa od 16. do 20. októbra venovali činnostiam, ktoré utvárajú kladný vzťah k zdraviu prospešným potravinám a pohybovej aktivite.

            V triedach jedli chlebík s nátierkou a k nemu pridali aj zeleninu. Priniesli si obľúbené ovocie a dali ochutnať aj kamarátom. Rozprávali sa o vhodnom výbere potravín na zdravý tanier. Na školskom dvore sa zahrali hru Ovocníčkovia a spoznali kamarátov z iných tried, s ktorými súťažili v družstvách. Veľa detí starostlivo vyberalo jabĺčko, aby s ním zabojovali o prvé miesto v súťaži. Víťazom sa stalo mini jabĺčko, ktoré zaujalo tým, aké bolo malé a pekné.

            Deti si aktivity naplno užili a odniesli si zaujímavé a podnetné vedomosti o tom, aký dôležitý je pravidelný pohyb, ktorým potravinám sa treba vyhýbať a ktoré uprednostniť, pretože pomáhajú udržať naše telo fit a zdravé. 

            Mgr. M. Palová

             

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

            Dňa 20.9.2023 sa na našej škole uskutočnila tradičná zbierka pre nevidiacich a slabozrakých ľudí na Slovensku pod názvom Biela pastelka. Vyzbierané finančné prostriedky slúžia na kúpu kompenzačných pomôcok pre týchto ľudí. Na našej škole sme vyzbierali sumu 145,26 €. V mene Únie nevidiacich a slabozrakých ľudí na Slovensku vám všetkým, čo ste sa do zbierky zapojili, srdečne ďakujeme.

            Mgr. M. Strapáčová