• Vyhodnotenie zberu papiera
          • Vyhodnotenie zberu papiera

            V druhom polroku šk. roka 2022/2023 sa nám podarilo vyzbierať spolu 5333,1 kg papiera.

            Najúspešnejšie triedy:

            Poradie   Trieda      Odovzdaný papier v kg

            1. miesto     5         1289,5 kg

            2. miesto     1.B      656 kg

            3. miesto     3         558,8 kg

            Všetkým vám, ktorí ste zber papiera podporili, srdečne ďakujem. Pripomínam, že v našej škole je možné odovzdať na ekologické spracovanie aj použitý kuchynský olej, malé elektrospotrebiče a baterky.

            Mgr. Michal Páleník

        • Voľné pracovné miesto - školský psychológ
          • Voľné pracovné miesto - školský psychológ

            Základná škola s materskou školou v Hrnčiarovciach nad Parnou príjme od 1. septembra 2023 do pracovného pomeru školského psychológa na 50% úväzok. Ide o zástup počas MD. Mzda sa určí podľa platných platových taríf pre pedagogických a odborných zamestnancov a bude vyrátaná po zaradení zamestnanca do platovej triedy, započítaní praxe a kreditového príplatku, základ je 675,80€. Svoje žiadosti posielajte na riaditel.zshrnciarovce@gmail.com.

            Mgr. Michal Páleník

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

            Aj v tomto školskom roku sme sa aktívne pripravovali na Chemickú olypiádu. Vo februári sme uskutočnili jej školské kolo, ktorého sa zúčastnilo 9 žiakov deviateho ročníka. Najlepšie v ňom skončila Kristína K., v tesnom závese za ňou Samuel N. a Romana S. Všetci uvedení žiaci postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo 30. marca na Gymnáziu Jána Hollého v Trnave. Napokon sa ho zo zdravotných dôvodov zúčastnili iba Samuel a Romana, obaja však veľmi úspešne s postupom do krajského kola. Krajské kolo Chemickej olympiády sa konalo 27. apríla 2023 opäť na Gymnáziu Jána Hollého v Trnave. Znovu sme sa ho zúčastnili v "oslabení" a našu školu už  reprezentoval iba Samuel. Zvládol to však skvele a napriek náročným teoretickým aj praktickým úlohám sa stal úspešným riešiteľom krajského kola Chemickej olympiády. Verím, že napriek štandardne vysokej náročnosti Chemickej olympiády si naši žiaci túto novú skúsenosť užili a získané vedomosti uplatnia v ďalšom štúdiu na stredných školách.

            Mgr. Martina Neuová

        • Anglický týždeň
          • Anglický týždeň

            V máji sme na našej škole v spolupráci s jazykovou školou Yourchoice zrealizovali anglický týždeň so zahraničnými lektormi. Hodiny anglického jazyka žiakov na 1. a 2. stupni počas tohto týždňa učili americká lektorka Evie, mexická lektorka Fernanda a brazílsky lektor Luiz. Našim žiakom sa veľmi páčilo, pretože si mohli aj takýmto spôsobom precvičiť svoje jazykové znalosti. Zároveň to bola príjemná skúsenosť pre všetkých.

            Mgr. Monika Strapáčová