• Pracovná ponuka
          • Pracovná ponuka

            Základná škola s materskou školou hľadá zamestnanca na obsadenie postu vedúceho/vedúcej školskej jedálne na 100% úväzok s nástupom od 4. júla 2022. Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 338/2019 Z. z., ktorými sa ustanovujú "Platové tarify PZ a OZ a zvýšenie platových taríf v závislosti od dĺžky započítanej praxe, účinné od 1. 1. 2020”. Žiadosti a CV zasielajte na riaditel.zshrnciarovce@gmail.com

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

            V mene vedenia školy ďakujem p. V. Bočkovi,  A. Foltýnovi a p. L. Foltýnovej za sponzorské obstaranie materiálu a prácu pri revitalizácii rozbežiska v areáli školského ihriska. Rovnako ďakujem pomocníkom z 9. ročníka. Verím, že aj vďaka vám bude skok do diaľky obľúbenou disciplínou našich žiakov.

            Mgr. Michal Páleník

        • Exkurzia do Trnavy
          • Exkurzia do Trnavy

            Dňa 24.05.2022 sme s deťmi 2. ročníka navštívili mesto Trnava. Deti sa dozvedeli, že Trnava sa stala slobodným kráľovským mestom a tieto výsady jej udelil uhorský kráľ Belo IV.

            Prezreli sme si Trojičné námestie, mestskú vežu i divadlo J. Palárika. Prechádzka pokračovala cez Bernolákov sad, kde si deti zahrali naháňačku. Prehliadku mesta sme spojili s návštevou Jump Arény. V tomto trampolínovom svete sa deti s radosťou vyskákali a dali si kúpeľ aj v penových kockách.

            Návštevu sme ukončili prechádzkou okolo City Arény a Západoslovenského múzea. Exkurzia sa vydarila a deťom sa veľmi páčilo.

        • Vyhodnotenie zberu papiera JAR 2022
          • Vyhodnotenie zberu papiera JAR 2022

            V druhom polroku šk. roka 2021/2022 sa nám podarilo vyzbierať spolu 4 811 kg papiera.

            Poradie najúspešnejších tried:

            1. miesto: 3.A - 1 597 kg

            2. miesto: 4.A - 506 kg

            3. miesto: 1. - 469 kg

            Všetkým vám, ktorí ste zber papiera podporili, srdečne ďakujem. Pripomínam, že v našej škole je možné odovzdať na ekologické spracovanie aj použitý kuchynský olej, malé elektrospotrebiče a baterky.

            Mgr. Michal Páleník

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

            V mene vedenia školy ďakujem žiakom, rodičom, kolegom a priateľom za účasť na Športovom dni. Vďaka atmosfére, ktorú sa nám spoločne podarilo vytvoriť, sme mohli takto príjemne stráviť sobotňajšie popoludnie.

            SRDEČNÁ VĎAKA

            • Rade rodičov pri Základnej škole s materskou školou v Hrnčiarovciach nad Parnou za zabezpečenie organizácie podujatia a cien pre deti a žiakov,
            • pani uč. Mgr. A. Regendovej za zostavenie zaujímavých disciplín a organizáciu rozhodcov,
            • starším žiakom našej školy za to, že sa ochotne zhostili úlohy rozhodcov,
            • Ele Čontofalskej a p. T. Vnukovi za fotografovanie počas celej akcie,
            • Ľubošovi Škrabákovi za tvorbu plagátu,
            • mojím skvelým kolegyniam za pomoc pri mnohých činnostiach, ktoré súviseli s Dňom športu.

            Mgr. Michal Páleník

        • Voľné pracovné miesto
          • Voľné pracovné miesto

            Základná škola s materskou školou v Hrnčiarovciach nad Parnou príjme do pracovného pomeru ekonóma/ekonómku. Požadované je stredoškolské vzdelanie a prax v oblasti podvojného účtovníctva, registratúry, personalistiky a miezd. Nástup do zamestnania možný ihneď. Platové podmienky podľa platnej tarify a praxe. Pracovný pomer na celý úväzok. Životopis posielajte na riaditel.zshrnciarovce@gmail.com. Informácie na t. č. 0905 507 697.

        • Poďakovanie za revitalizáciu školského ihriska
          • Poďakovanie za revitalizáciu školského ihriska

            V mene vedenia školy sa chcem poďakovať všetkým aktívnym účastníkom brigády (viď. foto), ktorí si 12.3.2022 našli čas a prišli svojou prácou podporiť projekt Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ Hrnčiarovce nad Parnou a ZŠ s MŠ v Hrnčiarovciach nad Parnou s názvom Revitalizácia školského ihriska. Výkop jám na osadenie prvkov, príprava rozbehovej dráhy k doskočisku, odvoz materiálu na zberný dvor a čistenie priestoru ihriska sú ďalšími krokmi k jasnému cieľu - vytvoriť atraktívny, podnetný a bezpečný priestor pre športové vyžite a voľnočasové aktivity detí a žiakov školy ako aj širokú verejnosť obce. Rovnako ďakujem dobrovoľníkom, ktorí pomáhali pri následnom betónovaní prvkov 14.3.2022 (viď. foto). Na fotke chýbajú dobrovoľníci, p. M. Kaba a p. P. Klubica. Som presvedčený, že v tejto zostave sme na ihrisku ešte nepovedali posledné slovo:)

            Mimoriadne ďakujem patrí členom Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ Hrnčiarovce nad Parnou Ing. Zuzane Haršányovej, ktorá s Ing. Katarínou Kúdelovou dlhodobo riešia administratívne stránky projektov (aj tento zatiaľ najvýznamnejší z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie v hodnote 26 265,- €) na podporu školského ihriska a zároveň počas realizácie p. Haršányová denne dohliadala na výkon prác a zabezpečovala ich bezproblémový priebeh. Teším sa z našej obohacujúcej, konštruktívnej a podnetnej spolupráce.

            Poďakovanie patrí aj Mariánovi Moncmanovi za pomoc pri riešení otázok ohľadom pitnej fontány na ihrisku a jej pripojenie na pitnú vodu a tiež za opravu poškodených konštrukcií bránok na ihrisku s umelou trávou. Rovnako chcem vyjadriť poďakovanie Ing. Petrovi Haršánymu za čas, ktorý venoval konzultáciám ohľadom ihriska, za aktívnu účasť pri realizácii prác a sponzorský dar v podobe sietí na bránky a sietí v okolí bránok. Vďaka obom za ústretovosť, ochotu a odbornosť.

            Mgr. Michal Páleník

            riaditeľ školy

        • Farebný týždeň
          • Farebný týždeň

            Žiacka školská rada organizuje akciu:

            FAREBNÝ TÝŽDEŇ

            Termín: 28.3. až 1.4.2022

            • každý deň sa bude niesť v znamení inej farby
            • zober si oblečenie príslušnej farby a zapoj sa s nami

            PONDELOK – 28.3.2022 – BIELA FARBA – symbol mieru

            UTOROK – 29.3.2022 – ZELENÁ FARBA – chráňme prírodu

            STREDA – 30.3.2022 – ČIERNA FARBA – stop rasizmu

            ŠTVRTOK – 31.3.2022 – MODRÁ FARBA – vážme si vodu

            PIATOK – 1.4.2022 – BLÁZNIVÁ KOMBINÁCIA OBLEČENIA –  Deň bláznov  (spoj pásiky, kruhy, rôzne farby oblečenia...)

        • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2022/2023
          • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2022/2023

            Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v Základnej škole Hrnčiarovce na Parnou na školský rok 2022/2023 sa uskutoční:

            12. apríla 2022 (utorok)  od 15:00 hod. do 18:00 hod. v budove B

            Základnej školy v Hrnčiarovciach nad Parnou


            Žiadosť/prihláška o zápis dieťaťa do 1. ročníka sa podáva elektronicky aj písomne. Dátum ani poradie podania žiadosti neovplyvňuje rozhodovanie o prijatí dieťaťa do prvého ročníka na tunajšiu školu.

            Na zápis sa dostaví dieťa v sprievode jedného zákonného zástupcu. 

            Doklady potrebné k zápisu:
            - občiansky preukaz zákonného zástupcu,
            - rodný list dieťaťa,
            - doklad potvrdzujúci trvalý pobyt dieťaťa (ak je iný ako trvalý pobyt zákonných zástupcov).

            Písomné podanie prostredníctvom Edupage:

            Na stránke školy v časti O škole – Elektronická prihláška - sa nachádza formulár prihlášky. Formulár je potrebné vyplniť a odoslať. Následne vytlačiť, podpísať oboma zákonnými zástupcami a doniesť do školy (stačí v termíne zápisu).

            Ak rodič nemá možnosť vyplniť prihlášku prostredníctvom Edupage, vypíše tlačivo priamo v škole v termíne zápisu. V takom prípade sa do školy musia dostaviť na podpis prihlášky obaja zákonní zástupcovia dieťaťa v termíne zápisu.

            Odklad povinnej školskej dochádzky sa od 1.1.2021 realizuje novým spôsobom:

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú zrelosť, odporúčame zákonným zástupcom budúcich prvákov, obrátiť sa na riaditeľa ZŠ, v ktorého kompetencii je rozhodnúť o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania dieťaťa v materskej škole na základe písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast. Aj v takom prípade je však nutné zápis v základnej škole absolvovať a informovať základnú školu o skutočnosti, že dieťa bude mať predĺžené predprimárne vzdelávanie.

        • Náboj JUNIOR 2021
          • Náboj JUNIOR 2021

            Dňa 19.11.2021 sa žiaci 9. ročníka zapojili do medzinárodnej matematicko-fyzikálnej online súťaže Náboj JUNIOR 2021. Nakoľko K. Kolesová z 8. ročníka v tento deň chýbala, nahradil ju žiak z 9. ročníka M. Čmehýl. Úlohy boli netradičné, pričom pomáhali rozvíjať predstavivosť, logické myslenie a predovšetkým záujem o matematiku a fyziku. Úspech väčšinou nezávisí len na schopnostiach jednotlivých členov, ale aj na efektívnej tímovej spolupráci. Preto ďakujeme žiakom za účasť a veríme, že aj budúci rok sa opäť zapojíme do tejto súťaže. :)

            Mgr. Z. Šmičková

        • Project competition 2022
          • Project competition 2022

            V školskom roku 2021/2022 sa žiačky z 8. ročníka našej školy zapojili do projektu s názvom Project Competition 2022. Súťaž organizovalo vydavateľstvo Oxford. Prvý tím žiačok tvorili: E. Petrášová, L. Trnavská, N. Hrašnová a M. Starečková. Dievčatá spracovali tému Zdravý životný štýl. Druhý tím tvorila žiačka K. Kolesová samostatne. Spracovala tému Otužovanie konkrétne The Wim Hof metódou. V súťaži si žiačky precvičili nielen svoje znalosti angličtiny, ale  nadobudli aj nové skúsenosti.

            Mgr. M. Strapáčová

        • Hollého pamätník
          • Hollého pamätník

            V mesiacoch február - marec prebehli na I. stupni triedne kolá v prednese poézie a prózy. Žiaci spolu s rodičmi vybrali vhodnú básničku alebo text, ktorý predniesli v kolektíve spolužiakov na hodine. V každej triede boli víťazi odmenení krásnou záložkou. Najlepší postúpili do obvodného kola. Úspešní žiaci: Páleníková, Čambálová, Foltýnová, Susková, Vnuková, Tománková, Herceg, Šmičková, Danielová, Kohlerová, Nádaská, Lackovičová, Čambál, Žák, Bako. Do obvodného kola postúpila Eliška Foltýnová- poézia a Adelka Susková - próza. Víťazom srdečne blahoželáme. 

          • Revitalizácia školského ihriska

            Milí rodičia,

            radi by sme Vám bližšie predstavili projekt Revitalizácie školského ihriska.

            Ide o doteraz najväčší projekt, ktorý Rodičovské združenie realizuje. Myšlienkou obnovenia športového areálu sme sa na Rade rodičov spolu s vedením školy začali zaoberať už na jeseň roku 2016. Podľa prvotných cenových odhadov sme vedeli, že pôjde o finančne náročnú investičnú akciu, ktorú nedokážeme zrealizovať len z vlastných zdrojov.  To nás však neodradilo a hľadali sme možnosti získania finančnej podpory. Či už to boli žiadosti vedenia školy na obec o poskytnutie príspevku z rozpočtu alebo podávanie žiadostí Rodičovského združenia o dotácie na rôzne nadácie a orgány štátnej správy. Spočiatku sa nám darilo získať iba menšie finančné čiastky. Tešili sme sa však, že vďaka nim a spolu s Vašou podporou z 2% daní, sme mohli  v školskom roku 2018/2019 realizovať výstavbu detského ihriska určeného predovšetkým pre žiakov prvého stupňa ZŠ a v školskom roku 2019/2020 realizovať výstavbu menšieho fitness parku určeného predovšetkým pre žiakov druhého stupňa ZŠ.

            Čo sa týka samotnej revitalizácie školského ihriska, vedeniu školy s podarilo zakúpiť koše na basketbal a ochranné siete na vnútorné asfaltové ihrisko, zrekonštruovať pôvodné lavičky. V spolupráci s obcou upravili priestor hracej plochy na plážový volejbal a zrealizovali opravu oplotenia areálu. Okrem toho, koncom roku 2020, schválilo obecné zastupiteľstvo žiadosť vedenia školy a zahrnulo do rozpočtu obce na rok 2021 investíciu na rekonštrukciu dráhy. Zo žiadaných 40 000,- €, bolo zastupiteľstvom obce vyčlenených 20 000,-€ a predbežne prisľúbenych ďalších 20 000,- na rok 2022. Rodičovské združenie podalo na jar 2021 viacero žiadostí o dotáciu (VÚC Trnava, Nadácia Volkswagen, Bekaert, Kooperatíva, MIRRI...). Z finančného hľadiska najzaujímavejšia bola žiadosť podaná na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. Začiatkom júna sme získali dotáciu z Trnavskej župy vo výške 3 730,-€.

            Ako prvé sme plánovali uskutočniť rekonštrukciu dráhy a následne dopĺňať menšie prvky. Na konci školského roka sme však stále nemali vyrozumenie z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. Po niekoľkoročnej snahe sme túžili začať s realizáciu. Finančné prostriedky, ktoré sme mali k dispozícii neboli postačujúce. Preto sme sa s pánom riaditeľom zúčastnili v júni 2021 obecného zastupiteľstva, kde sa nám podarilo presvedčiť poslancov o potrebe navýšenia investície na opravu dráhy. Ešte raz im ďakujeme za podporu.

            Počas leta obec rekonštrukciu dráhy zrealizovala. Koncom augusta dostalo Rodičovské združenie odpoveď z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, že plánuje podporiť náš projekt Revitalizácie školského ihriska. V novembri sme podpísali zmluvy a 13.12.2021 prišla na účet Rodičovského združenia dotácia vo výške 26 265,-€. Môžeme tak v projekte pokračovať budovaním workoutoveho ihriska, osadením posilňovacích strojov a opičích dráh, terénnymi úpravami, výsadbou zelene, osadením lavičiek a smetných košov. V tomto období dá vedenie školy do prevádzky aj fontánu s pitnou vodou.

            Na stránke školy sme zverejnili aj vizualizáciu. Počas zimy sme vybrali dodávateľov a 25.2.2022 sme začali so samotnou realizáciou. Podali sme aj ďalšie žiadosti o dotáciu - 4.2.2022 na VÚC Trnava a 17.2.2022 na Nadáciu Volkswagen Slovakia.

            Chceli by sme podporiť ďalšie športové aktivity. Všetky získané finančné prostriedky sa snažíme využívať efektívne a preto činnosti, ktoré nie sú odborne náročné, by sme radi realizovali s Vašou pomocou.

             

            Za Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ v Hrnčiarovciach nad Parnou,

            Ing. Zuzana Haršányová

            Ing. Katarína Kúdelová

        • Na odľahčenie
          • Na odľahčenie

            Aj v tejto ťažkej situácii, keď sa na nás valí odvšadiaľ množstvo zlých a šokujúcich správ, sa musíme vedieť zastaviť a zasmiať všade, kde sa to len dá. Pozrite na nás, ako sme sa dnes krásne zladili :) Vôbec sme sa nedohodli, no nabudúce to možno urobíme zámerne a prídeme všetci učitelia v jednej farbe. Nechajte sa prekvapiť... Čo na to vy, žiaci? Prekvapíte podobne aj vy nás?

        • Školské kolo Chemickej olympiády
          • Školské kolo Chemickej olympiády

            Dňa 11.2. sa na našej škole opäť uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády. Zúčastnilo sa ho šesť žiakov deviatej triedy, ktorí sa tentokrát popasovali s pomerne náročnými úlohami. Úspešnymi riešiteľmi sa stali dvaja žiaci, avšak všetci si odnášajú množstvo novonadobudnutých vedomostí, ktoré ďalej uplatnia na strednej škole aj v bežnom živote.