• Športový deň 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň 2023.

            Ďakujeme všetkým športovcom, ktorí sa zúčastnili tohtoročného Športového dňa, za skvelú atmosféru a príjemné sobotňajšie popoludnie. Vďaka aj našej Rade rodičov a priateľom školy, pani učiteľkám, rodičom, ktorí podporili bufet, p. fotografovi, obsluhe v bufete, všetkým, ktorí maľovali na tvár, žiakom na stanovištiach, všetkým, ktorí všetko priniesli a odniesli na ihrisko aj z ihriska a menovite p. uč. Regendovej a p. Tomkovi.  Za expresne rýchle pokosenie areálu školského ihriska ďakujem p. Markovi, p. Foltýnovi, p. Kostialovi a Jakubovi Kostialovi. Fotky z tohto dňa si môžete pozrieť v galérii.

            Mgr. Michal Páleník

        • Hrdinovia FAST
          • Hrdinovia FAST

            Žiaci našej školy sa v tomto školskom roku zapojili do celosvetovej vzdelávacej iniciatívy s názvom Fastheroes SK.  Na špeciálnych hodinách sa žiaci učili o tom ako vzniká cievna mozgová príhoda, čo ju spôsobuje, aké príznaky má toto ochorenie a že treba reagovať rýchlo, lebo ide o čas .

            Kampaň Hrdinovia FAST sa zameriava na deti, ktoré so svojimi starými rodičmi trávia veľa voľného času, poznajú ich a v prípade mozgovej príhody by mali vedieť správne vyhodnotiť, že s ich starým rodičom niečo nie je v poriadku a jeho symptómy sa podobajú na cievnu mozgovú príhodu. Deti sa hravou formou učia o troch kľúčových príznakoch: ústnom kútiku, ktorý náhle padne na jednu stranu, ruke, ktorá náhle zoslabne alebo reči, keď človek zrazu nedokážu rozprávať - a tiež dôležitosti okamžitého privolania záchrannej služby. 

            Mgr. Ľ. Súkenníková

        • Športový deň
          • Športový deň

            Vážení rodičia, milí žiaci, priatelia športu,

            zo všetkých predpovedí počasia na internete sme vybrali to, ktoré hovorí, že zajtrajšie počasie bude bez dažďa a v príjemných 22°C okolo 14:00. Najlepší čas urobiť niečo pre svoje zdravie! Dovoľte nám teda pripomenúť zajtrajší ŠPORTOVÝ DEŇ na školskom ihrisku. Ste srdečne vítaní!

            Program – ideálna verzia:

            1, 12:15 – 13:50  

            • Petangový turnaj žiakov ZŠ pod odborným dohľadom -  divácka kulisa je vítaná!

            2, Od 14:00   

            • Prezentácia hry petang pre rodičov v réžii prizvaného odborníka – najvhodnejší čas začať.
            • Športové disciplíny pre školákov a škôlkarov – priestor pre fankluby športovcov bude vyhradený, príďte!
            • Športové disciplíny pre rodičov a dospelých – na zváženie, na akcii sa bude vyhotovovať fotodokumentáciaJ
            • Priebežné občerstvenie – zákaz počítať kalórie v priebehu soboty.

            3, Približne o 16:30 ukončenie.

            Tešíme sa na Vás!

            Mgr. Michal Páleník + Rada rodičov pri ZŠ s MŠ + zamestnanci školy

        • Voľné pracovné miesto v MŠ
          • Voľné pracovné miesto v MŠ

            Základná škola s materskou školou, Kostolná 28, 919 35 Hrnčiarovce nad Parnou príjme do pracovného pomeru učiteľa/učiteľku pre materskú školu. Nástup do zamestnania od 1. septembra 2023. Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon č. 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády SR č. 338/2019 Z. z., ktorým sa ustanovujú platové tarify PZ a OZ a zvýšenie platových taríf v závislosti od započítanej praxe. Minimálna mzda  je 1038 €. Vyžadujeme vzdelanie podľa platnej legislatívy-kvalifikácia v odbore predškolská pedagogika (SŠ, VŠ a nadstavba). Pracovný pomer na celý úväzok. Výberové konanie plánujeme ukončiť 20.7.2023.

            Životopis posielajte na skola.hrnciarovce@gmail.com

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

            Žiaci 1. a 2. stupňa sa dňa 12.5.2023 zúčastnili výchovného koncertu. Program sa venoval témam: boj o ČSR, Štefánik, vznik a zánik ČSR - Mníchovský diktát, vojnová Slovenská republika, fašizmus, II. svetová vojna, SNP, socializmus v ČSSR, Dubček a Pražská jar, Nežná revolúcia, rozpad ČSFR a vznik SR, temné 90-te roky a mafia, vstup do EÚ a NATO a pod. Súčasťou programu bola aj hudobná zložka, v ktorej hrali dvaja hudobníci piesne naživo. Pomocou primeraných otázok boli deti vťahované do deja programu a za správne odpovede odmeňované. Do programu sa vybrali slovenské populárne piesne od najvýznamnejších slovenských skupín a interpretov, ako napr. Elán, IMT Smile, P. Nagy, A. Ďurica, Tublatanka, Gladiátor.

            Mgr. M. Strapáčová

        • Sadenie stromov
          • Sadenie stromov

            Žiaci ôsmeho ročníka prispeli svojou prácou k tomu, aby bol areál našej školy ešte zelenší. Vysadili spolu 5 stromov v priestoroch ovocného sadu, pri ihrisku ŠKD a na ihrisku MŠ. Chalani, ďakujem za výkop, prednášku o práci s pákou a momente sily:), nosenie a vozenie zeminy, polievanie a najmä za váš čas.

            Mgr. Michal Páleník

        • Zber papiera
          • Zber papiera

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            od 15.5.2023 do 19.5.2023 sa uskutoční zber papiera v čase od 13:30 do 15:45 hod. V stredu bude zber predĺžený do 16:45hod. Kontajner bude pristavený na obvyklom mieste (parkovisko pred garážou). Noviny, letáky, časopisy a iný papier môžu byť uložené v kartónovom obale. Samotný kartón sa zbierať nebude. S Radou rodičov pri ZŠ s MŠ Hrnčiarovce nad Parnou máme aktuálne podaný projekt na prvok (tzv. funbox) pre kolobežky, korčule a skateboardy do plánovaného skateparku na školskom ihrisku. Ak budeme v projekte úspešní, z financií za zber by sme tento prvok dofinancovali. Na tento účel potrebujeme asi 10 000 kg papiera, zvládneme? Prosím aj všetkých zúčastnených o pomoc p. školníkovi pri prekladaní papiera na váhu a do kontajnera.

            Ďakujeme za podporu!

            Mgr. Michal Páleník + Rada rodičov

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            Týmto chceme upozorniť rodičov, ktorí požiadali o dotáciu na stravu prostredníctvom edupage, že dotácia na stravu sa bude v zmysle § 4 ods. 6 zákona o dotáciách poskytovať za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v materskej škole a odobralo stravu, alebo sa dieťa zúčastnilo vyučovania v základnej škole na 1. stupni, alebo na 2. stupni a odobralo stravu.

            V prípade, že sa dieťa/žiak fyzicky nezúčastní výchovno-vzdelávacej činnosti /z dôvodu choroby, návštevy lekára .../ v materskej škole alebo vyučovania v základnej škole, dotácia na stravu žiakovi nebude poskytnutá, nakoľko je podmienená fyzickou prítomnosťou dieťaťa/žiaka na výchovno-vzdelávacej činnosti.

            Pokiaľ zákonný zástupca dieťa/žiaka neodhlási zo stravy, bude hradiť stravu v plnej sume.

            vedúca školskej jedálne