• Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            Oznamujeme rodičom detí, ktoré sa stravujú v školskej jedálni, že Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR vydalo nové finančné pásma na nákup potravín pre školské stravovanie s účinnosťou od 1.1.2023. Naša školská jedáleň bude používať finančné pásmo č. 2, ktoré bolo schválené na zasadnutí obecného zastupiteľstva obce Hrnčiarovce nad Parnou uznesením č. 52/2022 dňa 14.12. 2022. Nové ceny stravného sú zverejnené na stránke školy.

            vedúca šk. jedálne

        • Deň vo vianočných farbách
          • Deň vo vianočných farbách

            Na záver kalendárneho roka si Žiacka školská rada pripravila ďalšiu akciu – Deň vo vianočných farbách.

            Termín: 22.12.2022 (štvrtok) – zober si oblečenie a doplnky vo vianočných farbách (zelená, červená, biela) a motívoch (soby, zvončeky,... ), vytvorme si spolu krásnu predvianočnú atmosféru.

            Mgr. L. Lebedová

        • LAPBOOK
          • LAPBOOK

            Na hodinách slovenského jazyka si žiaci vyrábali svoj vlastný LAPBOOK – piataci si tak zhotovili pomôcku, ktorá súvisí s podstatnými menami, ich gramatickými kategóriami a vzormi podstatných mien, siedmaci si týmto tvorivým spôsobom upevnili vedomosti o prídavných menách.

            Mgr. L. Lebedová

          • Vianočná škola

            Naša VIANOČNÁ ŠKOLA sa otvára 14. decembra 2022 o 16:30. Milí rodičia a kolegovia, srdečne Vás pozývame do našej VIANOČNEJ ŠKOLY. Príďte si pozrieť program Vašich detí, ktoré so svojím predstavením vystúpia v hlavnej budove školy a urobme si tak spoločne sviatočnú náladu. Zároveň Vás pozývame aj na VIANOČNÉ TRHY, kde si budete môcť zakúpiť výrobky žiakov. Uvidíte, ako sa pečú oblátky, ktoré budete môcť aj ochutnať. Hladní a smädní určite nebudete! Máme pre Vás pripravené rôzne maškrty a teplý punč. Prosíme Vás, aby ste si okrem dobrej nálady priniesli aj svoju šálku, kde Vám chutný punč nalejeme. TEŠÍME SA NA VÁS :)

            Mgr. Ľ. Súkenníková

        • Medzitriedna olympiáda
          • Medzitriedna olympiáda

            18.10. sa uskutočnila Medzitriedna olympiáda medzi triedami 1. stupňa. Deti si zasúťažili v štafetových disciplínach – beh, skok z miesta, nosenie loptičky na pingpongovej rakete, preliezanie cez kruh. Dozvedeli sa, čo symbolizujú olympijské kruhy a priraďovali farby kruhov jednotlivým svetadielom.

            Všetci žiaci podali výborné športové výkony. Na 1. mieste sa umiestnili žiaci 4.B, na 2. mieste žiaci 4.A a na 3. mieste žiaci 3. triedy.

        • Informatická súťaž iBobor
          • Informatická súťaž iBobor

            Týždeň od 7. do 11. novembra sa na školách niesol v znamení informatickej súťaže iBobor. Aj naši žiaci sa opäť s chuťou zapojili do riešenia zaujímavých logických úloh, dokonca veľmi úspešne. Celkovo získalo titul úspešného riešiteľa 22 žiakov našej školy, z toho 10 v kategórii Kadet, 1 v kategórii Benjamín a 11 žiakov v kategórii Bobrík. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

            Mgr. M. Neuová

        • Martinský lampiónový sprievod
          • Martinský lampiónový sprievod

            Vonku stále ubúda svetla i tepla. Keď sa vo štvrtok 10. 11. v predvečer svätého Martina zotmelo, stretli sme sa deti, rodičia a učitelia na školskom dvore, aby sme túto sychravú jesennú atmosféru trochu rozžiarili. Za pomoci spevu martinských piesní sa pohol húf drobných svetielok smerom ku kostolu, Cintorínskou ulicou a späť do školy. Hoci sa nám nepodarilo presvedčiť aparatúru, aby fungovala, vypočuli sme si príbeh svätého Martina, ktorý sa podelil o svoj plášť s chudobným žobrákom. Legendou nás viedli deti z 2. ročníka. Martin nemohol prísť na bielom koni, tak nám zanechal aspoň skrytý poklad. Keď ho deti objavili, srdečne sa podelili so svojimi najbližšími. Pri tomto milom stretnutí nechýbal ani teplý čaj s medom. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli i tým, ktorí nám pomohli alebo potešili vľúdnym slovom vďaky. Budeme sa tešiť, snáď sa o rok uvidíme opäť.

            Mgr. K. Horecká

        • Školské kolo olympiády v ANJ
          • Školské kolo olympiády v ANJ

            Dňa 8. 11.2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa 15. žiakov z 8. a 9. ročníka. Súťažili v kategórii 1B. V rámci školského kola sme vyhodnotili 3. miesta.

            1. miesto – K. Kolesová (9. ročník)
            2. miesto – Ľ. Škrabák (8. ročník)
            3. miesto – L. Ažaltovičová (8. ročník)

            Do okresného kola postupuje žiačka 9. ročníka K. Kolesová. Víťazom srdečne gratulujeme. Poďakovanie patrí aj žiakom, ktorí sa do olympiády zapojili a nadobudli nové skúsenosti, ktoré môžu v anglickom jazyku využiť. Tešíme sa na budúcoročnú účasť na olympiáde.

            Mgr. M. Strapáčová

        • Výstava Cosmos Discovery
          • Výstava Cosmos Discovery

            V pondelok 7. novembra žiaci prvého a štvrtého ročníka navštívili výstavu Cosmos Discovery. Súčasťou svetovej výstavy, ktorá je venovaná kozmonautike a jej histórii je množstvo unikátnych exponátov priamo z NASA. Na výstave sme napríklad našli kameň z Mesiaca, ale taktiež aj kameň z Marsu, nahliadli sme do kokpitu raketoplánu, dozvedeli sme sa ako kozmonauti žijú vo vesmíre, objavili sme zákutia slovenského vesmírneho programu a v neposlednom rade sa hlavne štvrtáci zabavili v oddychovej zóne. Výstavu si žiaci naplno užili a zároveň sa naučili aj niečo nové.

        • Oznam
          • Oznam

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Hrnčiarovciach nad Parnou oznamuje, že v spolupráci s Rodičovským združením a s finančnou podporou Nadácie Volkswagen Slovakia a Trnavského samosprávneho kraja sa nám podarilo osadiť šplhaciu konštrukciu a vybudovať petangovú dráhu, ktorými sme opäť zatraktívnili areál školského ihriska. Veríme, že sme tak dokázali vytvoriť nové možnosti ako môžu nielen žiaci našej školy aktívne tráviť čas, či už na hodinách telesnej výchovy alebo v rámci svojho voľného času.
            Za veľkú pomoc vďaka p. Ing. Zuzane Haršányovej, p. Ing. Stanislavovi Švecovi, p. Petrovi Markovi a p. Martinovi Puschenreiterovi.

            Spolufinancovanie projektu:
            Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ Hrnčiarovce nad Parnou
            Nadácia Volkswagen Slovakia, nadacia-volkswagen.sk
            Trnavský samosprávny kraj

            Mgr. M. Páleník

        • Oznam
          • Oznam

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            mnohí sa pýtate na aktuálne stavebné práce na školskom ihrisku. Dovolím si teda poskytnúť vysvetlenie.

            Základná škola v spolupráci s Radou rodičov pri ZŠ s MŠ už dávnejšie predstavila obecnému zastupiteľstvu projekt rozvoja školského ihriska. Na dosiahnutie cieľa, vybudovať bezpečné a atraktívne športovisko, sme získavali prostriedky aj z rôznych grantov a VÚC. Práve Nadácia Volkswagen a VÚC finančne podporili zámer vybudovať petangové ihisko a osadiť šplhaciu zostavu v tomto areáli. Práce na školskom ihrisku sa týkajú práve týchto prvkov. Oba sme plánovali zrealizovať pred letnými prázdninami, boli sme však nútení čakať na stavebné povolenie, ktoré bolo vydané 25.10.2022. Opäť sme však bližšie k cieľu!

            Touto cestou sa chcem poďakovať p. Ing. Stanislavovi Švecovi, ktorý sponzorsky zabezpečil projektovú dokumentáciu k prvkom vo veľmi krátkom čase a pomohol pri komunikácii so stavebným úradom. Ďakujem aj p. Ing. Kataríne Kúdelovej a p. Ing. Zuzane Haršányovej za získanie finančných prostriedkov z menovaných zdrojov. Zároveň ďakujem p. Petrovi Markovi a p. Martinovi Puschenreiterovi za flexibilitu a rýchle začatie prác nakoľko budeme koncom októbra podávať správu o čerpaní prostriedkov.

            A keď sme to už takto stihli, pripravujeme pre nás všetkých petangový turnaj, ktorým športovisko slávnostne otvoríme. Sledujte EduPage!

            Mgr. Michal Páleník

        • Výsledky jesenného zberu papiera
          • Výsledky jesenného zberu papiera

            V prvom polroku šk. roka 2022/2023 sa nám podarilo vyzbierať spolu 3883 kg papiera.

            Poradie najúspešnejších tried:

            Poradie      Trieda  Odovzdaný papier v kg

            1. miesto    5.          566

            2. miesto   1.B        488

            3. miesto   3.           449

            Všetkým vám, ktorí ste zber papiera podporili, srdečne ďakujem. Pripomínam, že v našej škole je možné odovzdať na ekologické spracovanie aj použitý kuchynský olej, malé elektrospotrebiče a baterky.

            Mgr. Michal Páleník

        • Deň vo farbách jesene
          • Deň vo farbách jesene

            Žiacka školská rada ako prvú akciu v tomto školskom roku pripravila:

            DEŇ VO FARBÁCH JESENE.

            Termín: 27.10.2022 (štvrtok) - zober si oblečenie v jesenných farbách (zelená, žltá, horčicová, hnedá, oranžová) a spríjemni si s nami záver týždňa.

          • Enter pre školy 2021 – Digitálna generácia

            Základná škola s materskou školou sa úspešne zapojila do 2. ročníka grantovej výzvy Enter pre školy 2021 – Digitálna generácia, ktorú vyhlásili Nadačný fond Telekom a Nadácia Pontis. Za získaných 960€ sme nakúpili 4 sady Smart Home kit pre BBC micro:bit a 18 základných sád micro:bit. 

            Veríme, že sa nám prostredníctvom micro:bitov podarí sprístupniť žiakom a žiačkam druhého stupňa hravou, zaujímavou a interaktívnou formou svet digitálnych technológií a programovania.

            Mgr. Michal Páleník

        • Uvítanie do života
          • Uvítanie do života

            Naša obec opäť vítala našich najmladších občanov - malé detičky, ktoré žijú a vyrastajú v našej obci. Uvítanie sa konalo v  kultúrnom dome v nedeľu 2. októbra 2022. I naši žiaci prispeli svojím programom a prišli tieto mladé rodiny privítať. Pani učiteľka Mgr. Magdičová pripravila pre nich pekné kultúrne vystúpenie v podaní tretiakov zo základnej školy. Predniesli milé básne o deťoch a rodičoch. Nechýbala ani uspávanka, pri ktorej dievčatá pestovali svoje bábiky.
            „Prajeme Vám, aby ste rástli ako z vody v rodičovskom objatí, šťastní bez choroby. A o pár rôčkov tak ako my, pôjdete do školičky.“

            Ing. K. Matulová