• Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

            Žiaci 1. a 2. stupňa sa dňa 12.5.2023 zúčastnili výchovného koncertu. Program sa venoval témam: boj o ČSR, Štefánik, vznik a zánik ČSR - Mníchovský diktát, vojnová Slovenská republika, fašizmus, II. svetová vojna, SNP, socializmus v ČSSR, Dubček a Pražská jar, Nežná revolúcia, rozpad ČSFR a vznik SR, temné 90-te roky a mafia, vstup do EÚ a NATO a pod. Súčasťou programu bola aj hudobná zložka, v ktorej hrali dvaja hudobníci piesne naživo. Pomocou primeraných otázok boli deti vťahované do deja programu a za správne odpovede odmeňované. Do programu sa vybrali slovenské populárne piesne od najvýznamnejších slovenských skupín a interpretov, ako napr. Elán, IMT Smile, P. Nagy, A. Ďurica, Tublatanka, Gladiátor.

            Mgr. M. Strapáčová

        • Sadenie stromov
          • Sadenie stromov

            Žiaci ôsmeho ročníka prispeli svojou prácou k tomu, aby bol areál našej školy ešte zelenší. Vysadili spolu 5 stromov v priestoroch ovocného sadu, pri ihrisku ŠKD a na ihrisku MŠ. Chalani, ďakujem za výkop, prednášku o práci s pákou a momente sily:), nosenie a vozenie zeminy, polievanie a najmä za váš čas.

            Mgr. Michal Páleník

        • Zber papiera
          • Zber papiera

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            od 15.5.2023 do 19.5.2023 sa uskutoční zber papiera v čase od 13:30 do 15:45 hod. V stredu bude zber predĺžený do 16:45hod. Kontajner bude pristavený na obvyklom mieste (parkovisko pred garážou). Noviny, letáky, časopisy a iný papier môžu byť uložené v kartónovom obale. Samotný kartón sa zbierať nebude. S Radou rodičov pri ZŠ s MŠ Hrnčiarovce nad Parnou máme aktuálne podaný projekt na prvok (tzv. funbox) pre kolobežky, korčule a skateboardy do plánovaného skateparku na školskom ihrisku. Ak budeme v projekte úspešní, z financií za zber by sme tento prvok dofinancovali. Na tento účel potrebujeme asi 10 000 kg papiera, zvládneme? Prosím aj všetkých zúčastnených o pomoc p. školníkovi pri prekladaní papiera na váhu a do kontajnera.

            Ďakujeme za podporu!

            Mgr. Michal Páleník + Rada rodičov

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            Týmto chceme upozorniť rodičov, ktorí požiadali o dotáciu na stravu prostredníctvom edupage, že dotácia na stravu sa bude v zmysle § 4 ods. 6 zákona o dotáciách poskytovať za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v materskej škole a odobralo stravu, alebo sa dieťa zúčastnilo vyučovania v základnej škole na 1. stupni, alebo na 2. stupni a odobralo stravu.

            V prípade, že sa dieťa/žiak fyzicky nezúčastní výchovno-vzdelávacej činnosti /z dôvodu choroby, návštevy lekára .../ v materskej škole alebo vyučovania v základnej škole, dotácia na stravu žiakovi nebude poskytnutá, nakoľko je podmienená fyzickou prítomnosťou dieťaťa/žiaka na výchovno-vzdelávacej činnosti.

            Pokiaľ zákonný zástupca dieťa/žiaka neodhlási zo stravy, bude hradiť stravu v plnej sume.

            vedúca školskej jedálne

        • Ovocná záhrada
          • Ovocná záhrada

            Ďakujem firme Plantex, s.r.o., Veselé pri Piešťanoch za kladné vybavenie žiadosti a poskytnutie stromčekov do projektu Ovocná záhrada. Spolu sme dostali 2 kusy gaštanov jedlých a 3 kusy jabloní. K tomu náradie (motyka, rýľ, hrable, lopata, krhla, nožnice), rašelinu a substrát. V najbližších dňoch posadíme a na plody si počkáme! Projekt je financovaný s finančnou podporou EÚ a MPRV SR.

            Mgr. Michal Páleník

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

            V mene vedenia školy, zamestnancov, žiakov a detí chcem úprimne poďakovať všetkým, ktorí v sobotu 22.4.2023 odložili svoje súkromné povinnosti a prišli pomôcť upratať, skrášliť a zveľadiť školské športové ihrisko. Mimoriadne ĎAKUJEM patrí žiakom školy, ktorí sa do týchto činností zapojili. Podarilo sa nám:

            1. odburiniť priestor pod stromami a v doskočisku,
            2. odstrániť časť piesku v doskočisku a rozhrnúť ho v areáli,
            3. vyzbierať odpadky,
            4. urobiť hrubé úpravy okolo ihriska na petangue (jemné úpravy budú prebiehať v dohľadnej dobe),
            5. osadiť tri nové lavičky z projektu Rady rodičov.

            Mgr. Michal Páleník

        • Športový deň - oznam
          • Športový deň - oznam

            Vážení rodičia, kolegovia, žiaci a priatelia športu!

            Predpovede počasia na 29.4.2023 pre nás nevyzerajú dobre a dávajú nám tak väčší priestor na kondičnú prípravu :)

            Po dohode so zástupcami Rady rodičov pri ZŠ s MŠ v Hrnčiarovciach nad Parnou PREKLADÁME akciu Športový deň na 20.5.2023. V tento deň bude prebiehať aj predstavenie a prezentácia ihriska na petangue, za ktoré vďačíme našej Rade rodičov. Ďakujeme za pochopenie.

            Mgr. Michal Páleník

        • Aktivity ku Dňu Zeme
          • Aktivity ku Dňu Zeme

            Dnes sme s výdatnou pomocou deviatakov zorganizovali pre deti 1. aj 2. stupňa aktivity ku Dňu Zeme. Žiaci mali pripravené stanovištia, pri krorých preverovali svoje vedomosti o ochrane prírody. Určovali byliny, dreviny aj huby, rozhodovali o správnom kompostovaní a triedení odpadu, určovali dobu rozkladu jednotlivých druhov odpadov. Poučili sa tiež o biologickej ochrane prírody s využitím prirodzených predátorov škodlivých živočíšnych druhov. Mnohé otázky boli náročné, avšak všetci ich napokon krásne zvládli. Odmenou boli pre nich živé kvietky v podobe sadeničiek petúnii, ako aj letné kvietky ukryté v pestovateľnom papieriku, ktoré si môžu sami doma dopestovať. Veríme, že sa dnešné aktivity všetkým páčili a o rok si Deň Zeme spolu znovu pripomenieme :)

            Návod na pestovanie rastlín z pestovateľného papiera

            Martina Neuová

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám že od 1.5.2023 bude príspevok, ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa alebo žiaka na jedno hlavné jedlo a ktorí požiadajú o dotáciu nasledovný:

            Deti navštevujúce posledý ročník MŠ:

            Doteraz platili: 2,30 €

            Dotácia: 1,40 €

            K úhrade zostáva: 0,90 €    

            Žiaci 1. stupňa:

            Doteraz platili: 1,90 €

            Dotácia: 2,10 €

            K úhrade zostáva: 0 €

            Žiaci 2. stupňa:

            Doteraz platili: 2,10 €

            Dotácia: 2,30 €

            K úhrade zostáva: 0 € 

            Rozdiel z dotácie bude použitý na úhradu režijných nákladov s cieľom skvalitnenia kultúry stravovania v zariadení školského stravovania.

            Zároveň Vás prosíme, kto má ešte záujem o dotáciu, aby si o ňu zažiadal prostredníctvom edupage do 20.4.2023. Po tomto dátume už nebude možné o dotáciu požiadať.

            Vedúca školskej jedálne

        • Pozvánka na Športový deň
          • Pozvánka na Športový deň

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            aj v tomto školskom roku si dovoľujeme pozvať všetkých školákov, škôlkarov aj rodičov na ŠPORTOVÝ DEŇ! Veríme, že solídne športové výkony z minulého ročníka neboli náhodou a potvrdíte nám to 29.4.2023. Plánujeme aj "retrošportový kút" pre rodičov, t.z. pripravme si športové oblečenie a popracujme na kondičke! Tešíme sa na Vašu účasť a príjemne strávené sobotňajšie popoludnie. Športu zdar!

            Rada rodičov pri ZŠ s MŠ

            Mgr. Michal Páleník

        • Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky pre školský rok 2023/2024
          • Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky pre školský rok 2023/2024

            Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v Základnej škole Hrnčiarovce nad Parnou na školský rok 2023/2024 sa uskutoční:

             

            20. apríla 2023 (štvrtok) 

             od 15:00 hod. do 18:00 hod.

            v budove „B“ Základnej školy v Hrnčiarovciach nad Parnou

             

            Zákonní zástupcovia dieťaťa, ktoré k 31.8.2023 dovŕši 6 rokov, sú povinní prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Zápis prebehne prezenčnou formou (za osobnej prítomnosti dieťaťa v sprievode oboch zákonných zástupcov).  


            Doklady potrebné k zápisu:
            - platný občiansky preukaz zákonného zástupcu,
            - rodný list dieťaťa,
            - doklad potvrdzujúci trvalý pobyt dieťaťa (ak je iný ako trvalý pobyt zákonných zástupcov).

             

            Žiadosť/prihláška o zápis dieťaťa do 1. ročníka sa podáva elektronicky aj písomne. Dátum ani poradie podania žiadosti neovplyvňuje rozhodovanie o prijatí dieťaťa do prvého ročníka na tunajšiu školu.

             

            Elektronické podanie prihlášky prostredníctvom Edupage:

            Na stránke školy -  https://hrnciarovcezs.edupage.org/register/ sa nachádza formulár prihlášky. Zákonní zástupcovia dieťaťa prihlášku vypíšu, odošlú do školského informačného systému a následne vytlačia. Kompletne vyplnenú a vytlačenú prihlášku prineste so sebou na zápis do  1. ročníka.

            POZOR! Pri písaní je nutné používať diakritiku (mäkčene, dĺžne aj veľké písmená, uvádzajte oficiálne názvy ulíc, čísla domov...). Po zadaní údajov prihlášku dôkladne skontrolujte, zamedzíte tak zbytočnému predlžovaniu doby po vydanie rozhodnutia o prijatí/neprijatí. 

            Viac informácií o zápise do 1. ročníka

        • Hollého pamätník
          • Hollého pamätník

            Dňa 16. februára 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v umeleckom prednese - Hollého pamätník v ll. kategórii (žiaci 5. a 6. ročníka) a v lll. kategórii (žiaci 7. - 9. ročníka).

            Vyhodnotenie:

            ll. kategória – poézia

            1. miesto – neudelené

            2. miesto – N. Prelovská (5. ročník)

            3. miesto – R. Matulová (6. ročník)

            V tejto kategórii súťažila aj: E. Nádaská (5. ročník).

            V tejto kategórii súťažili K. Šesták (5. ročník) a D. Horník (5. ročník).

            lll. kategória - poézia

            1. miesto – neudelené

            2. miesto – V. Adamcová (7. ročník)

            3. miesto – G. Budajová (7. ročník)

            lll. kategória - próza

            1. miesto – neudelené

            2. miesto – K. Kolesová (9. ročník)

            3. miesto – E. Petrášová (9. ročník)

            V tejto kategórii súťažili M. Selecká (7. ročník) a A. Záhončík (8. ročník).

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom srdečne gratulujeme!

        • Školský ples
          • Školský ples

            Milí naši susedia!

            Možno viete a možno nie, že 11.2. sa u nás konala jedna perfektná akcia ŠKOLSKÝ PLES! Ples je tradične určený nie len pre rodičov, ale aj pre priatelov školy a hlavným motívom je vždy vyzbierať finančné prostriedky pre naše/vaše škôlko a školopovinné detičky. 

            Zorganizovať akciu takéhoto formátu nie je jednoduché, obzvlášť, keď peniažky nechceme rozhadzovať, ale naopak čo najviac získať. Už tradične sa organizácie chopila Rada rodičov a teda poviem vám, dievčence to uchopili poriadne za pačesy. Vo svojom voľnom čase, úplne bezodplatne, bez negativizmu, s láskou a odhodlaním maminy vymýšľali, rátali, telefonovali, zháňali, organizovali, najazdili nošu kilometrov, znášali, potkýnali sa o vlastné nohy od únavy… jednoducho dali do toho celú svoju dušu a ešte o kus viac. Preto si dovolím ich vytiahnuť na svetlo, aby ste aj vy vedeli, akú perfišnú susedu máte! Tu sú tie superženy (ale aj chlapi) participujúce na organizácii:

            Dáška Vnuková (hlavný coach), Katka Kúdelová, Janka Hercegová, Mirka Nižnanová, Erika Bakovková, Linda Pereslény Zemánková, Kika Serbáková, Klaudia Chalány, Zuzka Haršányová, Katka Slobodníková, Zuzka Barlíková, Lenka Fagová, Janka Scheffel, Kornélia Bleho, Irenka Ondrejíčková, Mirka a Barborka Moncmanové, Bianca Šomodyová, Tomáš, Ema, Nina Skalkoví, Laurika Pestún, Sophia Hoghová, Stano Sládkovič, pani učiteľky zo školského klubu, celý ôsmy ročník a deti z prvého stupňa a samozrejme hlavný principál - Michal Páleník.

            Toto je hlavný team, ktorý makal mesiac takmer na dennej báze, aby sme pre deti získali čo najviac!

            A neuveriteľné sa stalo skutkom.

            VĎAKA VÁM VŠETKÝM SME PRE DETI ZÍSKALI neuveriteľných 2945€ 

            Zo srdca všetkým ďakujeme! Robíme to pre naše deti!

            Za Radu rodičov a vedenie školy ĎAKUJEME všetkým sponzorom.

        • Voľné pracovné miesto - vyučujúca matematiky
          • Voľné pracovné miesto - vyučujúca matematiky

            Základná škola s materskou školou hľadá na obsadenie voľného pracovného miesta v šk. roku 2022/2023 učiteľa/učiteľku pre nižšie stredné vzdelávanie s aprobáciou matematika v kombinácii.

            Nástupný plat od 1037 eur. Mzda bude vyrátaná po zaradení zamestnanca do platovej triedy, započítaní praxe, kreditového príplatku a príplatku za triednictvo.

            Životopis posielajte na riaditel.zshrnciarovce@gmail.com, t. č. +421 905 507 697.

          • Pomôžte darovaním 2% z dane

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            na Základnej škole s materskou školou v Hrnčiarovciach nad Parnou sa snažíme prispievať k zmenám, ktoré podporujú a zlepšujú kvalitu vzdelávania našich žiakov. Na tento účel bolo založené naše občianske združenie. Vzdelávanie detí a žiakov môžete podporiť aj Vy svojím príspevkom z daní.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Získané finančné prostriedky použijeme na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia interiéru a exteriéru školy

            Viac informácií

            Tlačivo na stiahnutie

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

             Ďakujeme Vám za prejavenú dôveru.

        • Deň v maskách
          • Deň v maskách

            Dňa 17.2.2023 /piatok/ sa uskutoční DEŇ V MASKÁCH – stačí, ak do školy prídeš v maske a spoločne si spríjemníme fašiangové obdobie. Tešíme sa na kreatívne masky.

            členovia ŽŠR

        • Oznam
          • Oznam

            Vážení rodičia.

            Dodatkom obce Hrnčiarovce n/Parnou VZN č.2022/5 sa od 01.01.2023 zvyšuje výška mesačného príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu výdavkov za pobyt dieťaťa v materskej škole na 20€ a v ŠKD na 15€. Zvýšenie je spôsobené narastajúcimi nákladmi a neustálou snahou o zvyšovanie kvality výchovno-vzdelávacieho procesu v materskej škole. Ďakujem za pochopenie.

            Mgr. Michal Páleník,

            riaditeľ ZŠ s MŠ Hrnčiarovce n/Parnou