• Poďakovanie
          • Poďakovanie

            Základná škola s materskou školou dostala informáciu, že podaná žiadosť o grant v rámci programu „Fond na rozvoj Trnavského kraja“ pre rok 2022 bude podporená. Získali sme tak sumu 5000€ na stavbu zastrešeného stojana na 12 bicyklov, ktorý plánujeme umiestniť pri školskej jedálni.

            Na podanie projektu bolo vyčlenených len pár dní počas mesiaca august 2022, ale stihli sme. Mimoriadne ĎAKUJEME patrí p. Ing. Zuzane Haršányovej za konzultácie ohľadom administratívneho spracovania projektu a najmä za poslednú, telefonickú, ktorá sa uskutočnila 5.8.2022 o 23:31J Ďakujeme veľmi pekne p. Ing. Petrovi Haršánymu, že nás na zmenu vo výzve upozornil, keďže predtým školy neboli oprávnenými žiadateľmi. Rovnako ďakujeme aj p. Petrovi Markovi za promptné spracovanie a doplnenie časti príloh.

            Teší nás, že sme takýmto spôsobom podporili myšlienku, ktorá bola aj v názve podaného projektu-BICYKLOM DO ŠKOLY.

            Mgr. Michal Páleník

             

        • Návšteva Krajskej knižnice J. Fándlyho v Trnave
          • Návšteva Krajskej knižnice J. Fándlyho v Trnave

            Dňa 12. septembra 2022 sa žiaci 3. a 4. ročníkov vybrali na návštevu Krajskej knižnice Juraja Fándlyho v Trnave. Súčasťou návštevy bola beseda so spisovateľom Braňom Jobusom. Spisovateľov humor a osobitý štýl bol rozhodne zaujímavý. Svoje rozprávanie doplnil aj o spev, pretože sa okrem písania kníh venuje aj hudbe. Rozprával o postavičkách a príbehoch, ktoré opisoval veľmi pútavo a živo. Jeho knihy sú zábavné, vyzdvihujú čestnosť, dobro a lásku. Deti mu položili mnoho otázok a na záver si niektorí vypýtali autogram do prinesených kníh. Niektorí žiaci priniesli darčeky, ktorými spisovateľa obdarili. Po besede sme sa presunuli do priestorov detského oddelenia knižnice, kde nám pani knihovníčky pripravili poučné prednášky o tom, ako sa stať členom knižnice, ako sa orientovať, požičiavať knihy, správať sa a využívať služby najväčšej knižnice v našom krajskom meste. Návšteva knižnice sa vydarila a dala nám veľa nových informácií, ktoré v budúcnosti využijeme.

            Mgr. M. Palová

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

            Dňa 23.9.2022 sa na našej škole uskutočnila tradičná zbierka pre nevidiacich pod názvom Biela pastelka. Vyzbierané finančné prostriedky slúžia na kúpu kompenzačných pomôcok pre nevidiacich a slabozrakých ľudí na Slovensku. Na našej škole sme vyzbierali sumu 120,25€. V mene Únie nevidiacich a slabozrakých ľudí na Slovensku vám všetkým, čo ste sa do zbierky zapojili, srdečne ďakujeme.

                                                                                                                                                 Mgr. M. Strapáčová

        • Exkurzia do Modry
          • Exkurzia do Modry

            Žiaci 6., 7., 8., a 9. ročníka sa opäť zúčastnili poznávacej exkurzie. Tentokrát v Modre. Navštívili Modranskú majoliku, ktorá je známa ručnou výrobou hrnčekov, tanierov, džbánov a iného domáceho náčinia. Boli oboznámení s celým procesom výroby. Zaujalo to nielen mladších, ale aj starších žiakov. Ku koncu si niektorí kúpili aj suveníry. Ďalšou zastávkou bolo Múzeum Ľudovíta Štúra, ktorá by sa nezaobišla bez krátkej prestávky na cintoríne pri jeho hrobe. Dozvedeli sa zaujímavé veci o jeho kariére a celoživotnom pôsobení. Žiaci si mohli obzrieť historické veci, ktoré v danej dobe nosil a používal. Konečným bodom programu bola obhliadka námestia v Modre. Tam mali žiaci rozchod, aby sa mali čas poprechádzať, prípadne niečo ochutnať. Na spomienku si spravili fotografiu pri soche Ľudovíta Štúra. Bola to jedna z ďalších vydarených exkurzií a dúfame, že sa žiaci aj niečo nové naučili.

                                                                                                                R. Sedláková, 9. ročník

        • Jesenný zber odpadového papiera
          • Jesenný zber odpadového papiera

            V týždni od 3.10. do 7.10.2022 v čase od 13:30 do 15:45 hod. sa uskutoční zber odpadového papiera. V stredu (5.10.) bude čas zberu predĺžený do 16:45 hod. Zbierať sa budú noviny, letáky, časopisy a kartón. Kontajnery - zvlášť na papier a zvlášť na kartón -  budú pristavené na školskom parkovisku pred garážou. Ďakujeme za podporu.

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            Vážení rodičia, každé dieťa, ktoré sa stravuje v školskej jedálni sa musí preukázať pri prevzatí obeda platným čipom.

            Ak Vaše dieťa nebude mať od pondelka 12.09.2022 pri sebe čip, nebude mu obed vydaný.

            V prípade, že Vaše dieťa stratí čip, nahláste to prosím na adresu ŠJ:  jedalen.hrnciarovce@gmail.com

            Ďakujem za pochopenie.                        

            vedúca školskej jedálne

        • Oznam
          • Oznam

            Z dôvodu neukončených prác na obecnom chodníku pred hlavným vstupom do areálu školy bude malá vstupná bránka z ulice Kostolná uzavretá a pre rodičov a žiakov bude umožnený prístup cez veľkú bránu školského parkoviska.  Prosíme preto rodičov aj žiakov o zvýšenú opatrnosť pri vstupe do areálu školy a zároveň žiadame rodičov, aby na školskom parkovisku neparkovali. 

        • Zahájenie školského roka 2022/2023
          • Zahájenie školského roka 2022/2023

            Slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023 sa bude konať v pondelok 5.9.2022 od 9:00 do 10:00 hod. v jednotlivých triedach školy. Z priestorových dôvodov prídu žiaci prvého ročníka v sprievode jedného zákonného zástupcu, žiaci ostatných ročníkov absolvujú zahájenie školského roka v triedach bez sprievodu. Od utorka 6.9.2022 sa žiaci všetkých tried začínajú učiť podľa platného rozvrhu zverejneného na stránke školy.

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            Vážení rodičia, blíži sa začiatok školského roku a potrebujem nastaviť deti, ktoré sa stravujú v programe EduPage. Všetky deti, ktoré sa stravovali v minulom školskom roku budú prihlásené na stravu a tiež nové deti v MŠ a žiaci 1. ročníka. Ak chcete dieťa zo stravy odhlásiť alebo prihlásiť, oznámte mi to najneskôr do 26.08. 2022 na adresu školskej jedálne: jedalen.hrnciarovce@gmail.com

            Deti, ktoré majú nedoplatok nebudú prihlásené, až po zaplatení nedoplatku. Zápisný lístok dostanú deti pri nástupe do školy, aby ste ho mohli vypísať.

            Ďakujem za pochopenie.  

            vedúca školskej jedálne

        • Športové krúžky pre 1. stupeň na našej škole
          • Športové krúžky pre 1. stupeň na našej škole

            Krúžok Športové všeličo  a Športovo - pohybové hry bol určený pre žiakov 1. stupňa. Stretávali sme sa dvakrát do týždňa. Hlavnou úlohou a cieľom krúžku bolo prebudiť v deťoch záujem o pohybovú aktivitu a šport. Našimi témami boli: nácvik hádzania a chytania lopty, pohybové hry na rýchlosť a presnosť, hry na rozvoj zručností, pohybové hry a pravidlá a tiež netradičné športy. Využívali sme priestor a pomôcky v telocvični, areál školy a multifunkčné ihrisko. Nikdy nechýbal smiech a zábava. Na záver sme boli odmenení sladkou zmrzlinkou.

        • Spevácka súťaž: Slovenská ľudová pieseň
          • Spevácka súťaž: Slovenská ľudová pieseň

            Vo štvrtok 9.júna  prebehla na našej škole spevácka súťaž SLOVENSKÁ ĽUDOVÁ PIESEŇ. Zapojilo sa 35 žiakov 1. a aj 2. stupňa.  Súťažili vo viacerých kategóriách. Kategória sólo podľa veku a kategória skupina (duo, trio). Víťazov vyberala odborná porota. Žiaci predviedli skvelé spevácke výkony. Veľké poďakovanie patrí Janke Babicovej, ktorá zaujala čestné miesto v porote a priniesla krásne ceny.

          • Predstavenie nových prvkov multifunkčného ihriska    

            Dňa 14.5. sa konalo stretnutie zástupcov školy so  žiakmi a ich rodinami na multifunkčnom ihrisku za účelom predstaviť nové  cvičiace prvky  a ich využitie nielen počas vyučovania, ale aj vo voľnom čase. Cieľom akcie bolo tiež  oboznámiť  občanov s plánovanou výstavbou ďalších prvkov ako Petangové ihrisko, pingpongový stôl a pod. Žiaci ZŠ súťažili v triednych tímoch v rôznych disciplínach, ktoré boli na záver vyhodnotené. Multifunkčné ihrisko sa teší veľkej obľube aj počas víkendov.

        • Justičná a väzenská stráž v škole   
          • Justičná a väzenská stráž v škole   

            Dňa 23.6.2022 k nám do ZŠ prišli priblížiť svoju prácu policajti z neďalekej väznice. Svoje predstavenie zahájili prepadom najstarších ročníkov priamo v triede raziou v kuklách. Okrem psovodov, ktorí sa zameriavajú na hľadanie omamných látok, predviedli policajti  žiakom sebaobranu, zneškodnenie podozrivého, nasadenie pút, ako aj praktickú ukážku pri eskorte osoby podozrivej z vykonania  závažného priestupku. Predstavenie sprevádzali  výstrely z rôznych zbraní. Žiaci si mohli prakticky skúsiť jazdu v aute s húkačkami, tvrdosť ochranného štítu,  váhu nepriestrelnej vesty, či podržať v ruke zbraň.

          • Školský výlet na Farmu Roman

            V utorok 28. 6. sa prváci a druháci vybrali na školský výlet do susednej dediny Zeleneč pozrieť si zvieratká, ktoré našli svoj domov na Farme Roman. Ráno vyzbrojení dobrou náladou sme sa vybrali poza školu poľnou cestou, kde sme videli vinohrady, polia posiate obilím a rozkvitnutými slnečnicami a na naše prekvapenie i včelín a ovečky. Po príchode a krátkom občerstvení nás nadšený ujo farmár previedol dvorom, kde sme mohli kŕmiť kozičky, ovce, somáriky a ťavu. Neobišli sme ani drobné zvieratká – rodiny potkanov, zajace a plno morčiat. Kto bol všímavý a neprebehol, mohol sa pokochať na obrovských plazoch. V závere prehliadky sme obdivovali dravce, papagáje, pávy a sovu. Našej pozornosti neunikol ani dekoračný plávajúci krokodíl vo fontánke. Z dvora nás vyprevádzal šantivý psík Bony. Posilnení nanukmi sme sa pobrali späť. Výlet sa nám tak páčil, že cestou späť sme si spievali. Prah školského dvora sme prekračovali s piesňou: „Už sme doma, už sme tu...“

            Katarína Horecká

        • Otvorená hodina v 4.B
          • Otvorená hodina v 4.B

            Detstvo starých rodičov je názov projektu EDULAP akadémie do ktorého sa zapojili všetci žiaci zo 4.B. Cieľom projektu bolo pochopiť, že životné podmienky ľudí sa v priebehu času menia a všimnúť si rozdiely medzi súčasnosťou a minulosťou. Žiaci sa naučili zostaviť interview, klásť otázky, zároveň vytvorili záznam z rozhovoru a výsledky kreatívne spracovali do troch pútavých prezentácii. Svoje výstupy z projektov prezentovali pred svojimi rodičmi a starými rodičmi na otvorenej hodine. Projekt bol realizovaný vďaka EDULAP akadémie.

        • Bláznivý koniec týždňa - 8. až 10. júna 2022
          • Bláznivý koniec týždňa - 8. až 10. júna 2022

            Náš bláznivý koniec týždňa zorganizovala Žiacka školská rada a vyzeral asi takto:

            streda (8.6.2022) - No-backpack day – prišli sme do školy bez školských tašiek, ale prinesli sme si so sebou všetko, čo na daný deň na vyučovanie potrebujeme,

            štvrtok (9.6.2022) - Teplákový deň – do školy sme prišli pohodlnom domácom oblečení (tepláky, teplákové súpravy, tričko...),

            piatok (10.6.2022) - Šialené účesy – mali sme príležitosť vyskúšať si účesy, na ktoré ste zatiaľ nemali odvahu.

            Všetci sme si naše spoločné bláznivé dni veľmi užili :)

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

            V mene všetkých obdarovaných srdečne ďakujem p. Jane Babicovej za darčeky, ktoré pripravila pre žiakov pri príležitosti MDD. Vďaka Vám bol tento deň ešte lepší!

            Mgr. Michal Páleník

        • Návšteva Západoslovenského múzea
          • Návšteva Západoslovenského múzea

            Dňa 24. 5. 2022 navštívili žiaci 3.A a 3.B Západoslovenské múzeum v Trnave. Sprievodca nám porozprával o rôznych druhoch živočíchov, ktoré žijú v našich lesoch. Videli sme prekrásne starodávne hračky, oblečenie, zbrane, nábytok, historické zvony. S hrdosťou sme počúvali o vynálezcovi Jozefovi Pozdechovi, rodákovi z Hrnčiaroviec nad Parnou, ktorého najväčším úspechom bol vynález železnej zvonovej stolice s novým spôsobom zavesenia zvonov. Jeho slávny vynález prekročil hranice vtedajšej monarchie. Žiaci odchádzali z múzea obohatení o nové vedomosti a z návštevy mali skvelý zážitok.

        • Oslava Dňa detí
          • Oslava Dňa detí

            Oslava k príležitosti Dňa detí ani tento rok neostala bez povšimnutia. V pondelok 30. 5. si učitelia 1. stupňa s pomocou ôsmakov pripravili pre deti program. Celé dopoludnie bolo pútavé a zaujímavé. Po úvodnom stretnutí boli deti rozdelené do skupín tak, aby sa v každej skupine stretli žiaci zo všetkých ročníkov. Takto vyrovnané skupiny sa mohli pustiť do aktivít ako napríklad lukostreľba, šišková štafeta, kreslenie vlajky a mnohé iné. Celkovo bolo pripravených 12 stanovísk. Deti nimi prechádzali s úsmevom na tvári a plné odhodlania zapojiť sa. Neskôr po nasýtení a odpočinku prišla záverečná časť, ktorá bola pre deti prekvapením. Prišiel vtipný pán Mr. Bubble so svojou veselou bublinkovou šou. Smiali sa nielen deti, okúzlil aj starších ôsmakov a pani učiteľky. Strávili sme spolu pekný deň i počasie nám v tom prialo.

            Mgr. K. Horecká