• Vyhodnotenie jesenného zberu odpadového papiera
          • Vyhodnotenie jesenného zberu odpadového papiera

            V prvom polroku školského roka 2023/2024 sa nám podarilo vyzbierať spolu 4101,6 kg papiera (3463,6 kg za ZŠ a 638 kg za MŠ).

             

            Najúspešnejšie triedy:

            1. miesto - 2.B - 771kg

            2. miesto - 6. - 769 kg

            3. miesto - 5. - 560 kg

             

            Všetkým vám, ktorí ste zber papiera podporili, srdečne ďakujem. Pripomínam, že v našej škole je možné odovzdať na ekologické spracovanie aj použitý kuchynský olej, malé elektrospotrebiče a baterky.

            Mgr. Michal Páleník

        • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

            Dňa 7.11.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa 12 žiakov z 8. a 9. ročníka. Súťažili v kategórii 1B. V rámci školského kola sme vyhodnotili 3 miesta.

            1. miesto – J. Žák (9. ročník)
            2. miesto – L. Ažaltovičová (9. ročník)
            3. miesto – Ľ. Škrabák (9. ročník)

            Do okresného kola postupuje žiak J. Žák. Víťazom srdečne gratulujeme. Poďakovanie patrí aj žiakom, ktorí sa do olympiády zapojili a nadobudli nové skúsenosti, ktoré môžu v anglickom jazyku využiť. Tešíme sa na budúcoročnú účasť na olympiáde.   

            Mgr. M. Strapáčová

        • iBobor
          • iBobor

            Celoslovenská informatická online súťaž iBobor sa po roku opäť vracia. V budúcom týždni budú aj žiaci našej školy súťažiť v nasledujúcich termínoch a kategóriách:

            • pondelok 6.11.2023 - Kadeti - žiaci 8. a 9. ročníka,
            • utorok 7.11.2023 - Drobci - žiaci 3. ročníka,
            • streda 8.11.2023 - Benjamíni - žiaci 6. a 7. ročníka,
            • piatok 10.11.2023 - Bobríci - žiaci 4. a 5. ročníka.

            Jednotlivé typy úloh si žiaci môžu vyskúšať v archíve úloh.

            Mgr. Martina Neuová

        • Týždeň zdravej výživy
          • Týždeň zdravej výživy

            Ako docieliť, aby sme jedli zdravé potraviny, primerané porcie a poznali základy zdravého životného štýlu?

            Žiaci prvého stupňa sa od 16. do 20. októbra venovali činnostiam, ktoré utvárajú kladný vzťah k zdraviu prospešným potravinám a pohybovej aktivite.

            V triedach jedli chlebík s nátierkou a k nemu pridali aj zeleninu. Priniesli si obľúbené ovocie a dali ochutnať aj kamarátom. Rozprávali sa o vhodnom výbere potravín na zdravý tanier. Na školskom dvore sa zahrali hru Ovocníčkovia a spoznali kamarátov z iných tried, s ktorými súťažili v družstvách. Veľa detí starostlivo vyberalo jabĺčko, aby s ním zabojovali o prvé miesto v súťaži. Víťazom sa stalo mini jabĺčko, ktoré zaujalo tým, aké bolo malé a pekné.

            Deti si aktivity naplno užili a odniesli si zaujímavé a podnetné vedomosti o tom, aký dôležitý je pravidelný pohyb, ktorým potravinám sa treba vyhýbať a ktoré uprednostniť, pretože pomáhajú udržať naše telo fit a zdravé. 

            Mgr. M. Palová

             

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

            Dňa 20.9.2023 sa na našej škole uskutočnila tradičná zbierka pre nevidiacich a slabozrakých ľudí na Slovensku pod názvom Biela pastelka. Vyzbierané finančné prostriedky slúžia na kúpu kompenzačných pomôcok pre týchto ľudí. Na našej škole sme vyzbierali sumu 145,26 €. V mene Únie nevidiacich a slabozrakých ľudí na Slovensku vám všetkým, čo ste sa do zbierky zapojili, srdečne ďakujeme.

            Mgr. M. Strapáčová

        • Jesenný zber odpadového papiera
          • Jesenný zber odpadového papiera

            V týždni od 2.10.2023 do 6.10.2023 sa uskutoční zber papiera v čase od 13:30 do 15:45. V stredu (4.10.) bude čas zberu predĺžený do 16:45. Kontajnery (zvlášť na kartón a zvlášť na papier) budú pristavené na parkovisku pred garážou. Zbierať sa budú noviny, letáky, časopisy a kartón. Ďakujeme za podporu.

             

        • Voľné pracovné miesto - pedagogický asistent
          • Voľné pracovné miesto - pedagogický asistent

            Základná škola s materskou školou v Hrnčiarovciach nad Parnou príjme do pracovného pomeru pedagogického asistenta/asistentku na 40% úväzok. Požadujeme vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z. Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Nástup možný ihneď. Životopis pošlite na riaditel.zshrnciarovce@gmail.com.

        • Účelové cvičenie na ochranu života a zdravia
          • Účelové cvičenie na ochranu života a zdravia

            V dňoch 13. a 14. septembra sa na 2. stupni našej školy bude realizovať účelové cvičenie na ochranu života a zdravia človeka.

            S stredu 13. septembra sa uskutoční praktická časť, ktorej súčasťou bude praktický nácvik jednotlivých zručností a hromadný pochod. Žiaci prídu v tomto dni športovo oblečení a obutí,  s vhodnou pokrývkou hlavy a nádobou na pitnú vodu. Vyučovanie sa končí ukončením pochodu, predpokladaný príchod žiakov do školy je 12:30 hod. 

            Vo štvrtok 14. septembra sa uskutoční teoretická časť účelového cvičenia. Žiaci si prinesú do školy písacie potreby a zošit. Vyučovanie v tomto dni končí piatou vyučovacou hodinou o 12:35 hod.

        • Vzdelávacie poukazy
          • Vzdelávacie poukazy

            V najbližších dňoch žiaci obdržia od triednych učiteľov vzdelávací poukaz. Ak sa žiak rozhodne navštevovať záujmový útvar na našej škole a uplatniť tu aj svoj vzdelávací poukaz, odovzdá rodičom podpísaný vzdelávací poukaz triednemu učiteľovi najneskôr do 25. septembra 2023. Rodič vo vzdelávacom poukaze nič nevypĺňa, iba ho podpíše negumovateľným perom na určené miesto. 

            Viac o vzdelávacích poukazoch:

            https://hrnciarovcezs.edupage.org/a/vzdelavacie-poukazy

        • Zahájenie školského roka 2023/2024
          • Zahájenie školského roka 2023/2024

            Slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024 sa bude konať v pondelok 4.9.2023 od 9:00 do 10:00 hod. v jednotlivých triedach školy. Z priestorových dôvodov prídu žiaci prvého ročníka v sprievode maximálne dvoch zákonných zástupcov, žiaci ostatných ročníkov absolvujú zahájenie školského roka v triedach bez sprievodu. Od utorka 5.9.2023 sa žiaci všetkých tried začínajú učiť podľa platného rozvrhu zverejneného na stránke školy.

        • Vyhodnotenie zberu papiera
          • Vyhodnotenie zberu papiera

            V druhom polroku šk. roka 2022/2023 sa nám podarilo vyzbierať spolu 5333,1 kg papiera.

            Najúspešnejšie triedy:

            Poradie   Trieda      Odovzdaný papier v kg

            1. miesto     5         1289,5 kg

            2. miesto     1.B      656 kg

            3. miesto     3         558,8 kg

            Všetkým vám, ktorí ste zber papiera podporili, srdečne ďakujem. Pripomínam, že v našej škole je možné odovzdať na ekologické spracovanie aj použitý kuchynský olej, malé elektrospotrebiče a baterky.

            Mgr. Michal Páleník

        • Voľné pracovné miesto - školský psychológ
          • Voľné pracovné miesto - školský psychológ

            Základná škola s materskou školou v Hrnčiarovciach nad Parnou príjme od 1. septembra 2023 do pracovného pomeru školského psychológa na 50% úväzok. Ide o zástup počas MD. Mzda sa určí podľa platných platových taríf pre pedagogických a odborných zamestnancov a bude vyrátaná po zaradení zamestnanca do platovej triedy, započítaní praxe a kreditového príplatku, základ je 675,80€. Svoje žiadosti posielajte na riaditel.zshrnciarovce@gmail.com.

            Mgr. Michal Páleník

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

            Aj v tomto školskom roku sme sa aktívne pripravovali na Chemickú olypiádu. Vo februári sme uskutočnili jej školské kolo, ktorého sa zúčastnilo 9 žiakov deviateho ročníka. Najlepšie v ňom skončila Kristína K., v tesnom závese za ňou Samuel N. a Romana S. Všetci uvedení žiaci postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo 30. marca na Gymnáziu Jána Hollého v Trnave. Napokon sa ho zo zdravotných dôvodov zúčastnili iba Samuel a Romana, obaja však veľmi úspešne s postupom do krajského kola. Krajské kolo Chemickej olympiády sa konalo 27. apríla 2023 opäť na Gymnáziu Jána Hollého v Trnave. Znovu sme sa ho zúčastnili v "oslabení" a našu školu už  reprezentoval iba Samuel. Zvládol to však skvele a napriek náročným teoretickým aj praktickým úlohám sa stal úspešným riešiteľom krajského kola Chemickej olympiády. Verím, že napriek štandardne vysokej náročnosti Chemickej olympiády si naši žiaci túto novú skúsenosť užili a získané vedomosti uplatnia v ďalšom štúdiu na stredných školách.

            Mgr. Martina Neuová

        • Anglický týždeň
          • Anglický týždeň

            V máji sme na našej škole v spolupráci s jazykovou školou Yourchoice zrealizovali anglický týždeň so zahraničnými lektormi. Hodiny anglického jazyka žiakov na 1. a 2. stupni počas tohto týždňa učili americká lektorka Evie, mexická lektorka Fernanda a brazílsky lektor Luiz. Našim žiakom sa veľmi páčilo, pretože si mohli aj takýmto spôsobom precvičiť svoje jazykové znalosti. Zároveň to bola príjemná skúsenosť pre všetkých.

            Mgr. Monika Strapáčová

          • Športový deň 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň 2023.

            Ďakujeme všetkým športovcom, ktorí sa zúčastnili tohtoročného Športového dňa, za skvelú atmosféru a príjemné sobotňajšie popoludnie. Vďaka aj našej Rade rodičov a priateľom školy, pani učiteľkám, rodičom, ktorí podporili bufet, p. fotografovi, obsluhe v bufete, všetkým, ktorí maľovali na tvár, žiakom na stanovištiach, všetkým, ktorí všetko priniesli a odniesli na ihrisko aj z ihriska a menovite p. uč. Regendovej a p. Tomkovi.  Za expresne rýchle pokosenie areálu školského ihriska ďakujem p. Markovi, p. Foltýnovi, p. Kostialovi a Jakubovi Kostialovi. Fotky z tohto dňa si môžete pozrieť v galérii.

            Mgr. Michal Páleník

        • Hrdinovia FAST
          • Hrdinovia FAST

            Žiaci našej školy sa v tomto školskom roku zapojili do celosvetovej vzdelávacej iniciatívy s názvom Fastheroes SK.  Na špeciálnych hodinách sa žiaci učili o tom ako vzniká cievna mozgová príhoda, čo ju spôsobuje, aké príznaky má toto ochorenie a že treba reagovať rýchlo, lebo ide o čas .

            Kampaň Hrdinovia FAST sa zameriava na deti, ktoré so svojimi starými rodičmi trávia veľa voľného času, poznajú ich a v prípade mozgovej príhody by mali vedieť správne vyhodnotiť, že s ich starým rodičom niečo nie je v poriadku a jeho symptómy sa podobajú na cievnu mozgovú príhodu. Deti sa hravou formou učia o troch kľúčových príznakoch: ústnom kútiku, ktorý náhle padne na jednu stranu, ruke, ktorá náhle zoslabne alebo reči, keď človek zrazu nedokážu rozprávať - a tiež dôležitosti okamžitého privolania záchrannej služby. 

            Mgr. Ľ. Súkenníková

        • Športový deň
          • Športový deň

            Vážení rodičia, milí žiaci, priatelia športu,

            zo všetkých predpovedí počasia na internete sme vybrali to, ktoré hovorí, že zajtrajšie počasie bude bez dažďa a v príjemných 22°C okolo 14:00. Najlepší čas urobiť niečo pre svoje zdravie! Dovoľte nám teda pripomenúť zajtrajší ŠPORTOVÝ DEŇ na školskom ihrisku. Ste srdečne vítaní!

            Program – ideálna verzia:

            1, 12:15 – 13:50  

            • Petangový turnaj žiakov ZŠ pod odborným dohľadom -  divácka kulisa je vítaná!

            2, Od 14:00   

            • Prezentácia hry petang pre rodičov v réžii prizvaného odborníka – najvhodnejší čas začať.
            • Športové disciplíny pre školákov a škôlkarov – priestor pre fankluby športovcov bude vyhradený, príďte!
            • Športové disciplíny pre rodičov a dospelých – na zváženie, na akcii sa bude vyhotovovať fotodokumentáciaJ
            • Priebežné občerstvenie – zákaz počítať kalórie v priebehu soboty.

            3, Približne o 16:30 ukončenie.

            Tešíme sa na Vás!

            Mgr. Michal Páleník + Rada rodičov pri ZŠ s MŠ + zamestnanci školy

        • Voľné pracovné miesto v MŠ
          • Voľné pracovné miesto v MŠ

            Základná škola s materskou školou, Kostolná 28, 919 35 Hrnčiarovce nad Parnou príjme do pracovného pomeru učiteľa/učiteľku pre materskú školu. Nástup do zamestnania od 1. septembra 2023. Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon č. 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády SR č. 338/2019 Z. z., ktorým sa ustanovujú platové tarify PZ a OZ a zvýšenie platových taríf v závislosti od započítanej praxe. Minimálna mzda  je 1038 €. Vyžadujeme vzdelanie podľa platnej legislatívy-kvalifikácia v odbore predškolská pedagogika (SŠ, VŠ a nadstavba). Pracovný pomer na celý úväzok. Výberové konanie plánujeme ukončiť 20.7.2023.

            Životopis posielajte na skola.hrnciarovce@gmail.com