• Anglický týždeň
          • Anglický týždeň

            V apríli sme na našej škole v spolupráci s jazykovou školou Vista zrealizovali anglický týždeň so zahraničnou lektorkou. Hodiny anglického jazyka žiakov na 1. a 2. stupni počas tohto týždňa učila lektorka s kanadským pôvodom Sarah. Našim žiakom sa veľmi páčilo, pretože si mohli aj takýmto spôsobom precvičiť svoje jazykové znalosti. Zároveň to bola príjemná skúsenosť pre všetkých.

            Mgr. M. Strapáčová

        • Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky do 1. ročníka
          • Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky do 1. ročníka

            Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v Základnej škole Hrnčiarovce nad Parnou na školský rok 2024/2025 sa uskutoční:

            18. apríla 2024 (štvrtok) 

             od 15:00 hod. do 18:00 hod.

            v budove „B“ Základnej školy v Hrnčiarovciach nad Parnou

            Zákonní zástupcovia dieťaťa, ktoré k 31.8.2024 dovŕši 6 rokov, sú povinní prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Zápis prebehne prezenčnou formou (za osobnej prítomnosti dieťaťa v sprievode oboch zákonných zástupcov).  

            Doklady potrebné k zápisu:

            - platný občiansky preukaz zákonného zástupcu,

            - rodný list dieťaťa,

            - doklad potvrdzujúci trvalý pobyt dieťaťa (ak je iný ako trvalý pobyt zákonných zástupcov).

            Žiadosť/prihláška o zápis dieťaťa do 1. ročníka sa podáva elektronicky aj písomne. Dátum ani poradie podania žiadosti neovplyvňuje rozhodovanie o prijatí dieťaťa do prvého ročníka na tunajšiu školu.

            Elektronické podanie prihlášky prostredníctvom Edupage:

            Na stránke školy -  https://hrnciarovcezs.edupage.org/register/ sa nachádza formulár prihlášky. Zákonní zástupcovia dieťaťa prihlášku vypíšu, odošlú do školského informačného systému a následne vytlačia. Kompletne vyplnenú a vytlačenú prihlášku prineste so sebou na zápis do  1. ročníka.

            POZOR! Pri písaní je nutné používať diakritiku (mäkčene, dĺžne aj veľké písmená, uvádzajte oficiálne názvy ulíc, čísla domov...). Po zadaní údajov prihlášku dôkladne skontrolujte, zamedzíte tak zbytočnému predlžovaniu doby po vydanie rozhodnutia o prijatí/neprijatí. 

        • Voľné pracovné miesto - učiteľ/ka matematiky
          • Voľné pracovné miesto - učiteľ/ka matematiky

            Základná škola s materskou školou hľadá na obsadenie voľného pracovného miesta učiteľa/učiteľku pre nižšie stredné vzdelávanie s aprobáciou matematika v kombinácii. Nástup do zamestnania od 1.9.2024. Ponúkame nástupný plat začínajúceho zamestnanca od 1161,50 eur, samostatného zamestnanca od 1267,50 eur. Mzda bude vyrátaná po zaradení zamestnanca do platovej triedy, započítaní praxe, prípadne príplatkov.

            Životopis posielajte na skola.hrnciarovce@gmail.com.

        • Čítame pre radosť
          • Čítame pre radosť

            Naša škola bola opäť úspešná so svojim čitateľským projektom. Projekt Čítame pre radosť je zameraný na posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu. Projektom sme nadviazali na predchádzajúci úspešný projekt Čítame radi, v rámci ktorého sa nám podarilo zriadiť školskú knižnicu a relaxačné kútiky na chodbách našej školy, kde sú knižky voľne sprístupnené všetkým žiakom. Vďaka projektu Čítame pre radosť sme získali financie na zriadenie TRIEDNYCH KNIŽNÍC v troch triedach na 1. stupni. Úplne nová triedna knižnica vznikla v prvom ročníku a žiakmi obľúbené triedne knižnice v 2.A a 2. B sme doplnili o nové knižky. Všetci veríme, že tieto nádherné knihy, budú putovať z rúk do rúk a uložené v triednych knižniciach zostanú málokedy.

            Mgr. M. Palová, Mgr. I Ondrejičková, Mgr. Ľ Súkenníková

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

            Žiaci 1. a 2. stupňa sa dňa 27.2.2024 zúčastnili výchovného koncertu. Koncert viedlo občianske združenie Škola Života, na  tému „Čo je veľa, to je veľa“. Téma zahrňovala problematiku medziľudských vzťahov, šikanovania, intolerancie a základných ľudských práv. Koncert bol obohatený videoprezentáciami, hovoreným slovom a pesničkami.

            Mgr. M. Strapáčová

        • Hollého pamätník
          • Hollého pamätník

            Dňa 14. februára 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v umeleckom prednese - Hollého pamätník v ll. kategórii (žiaci 5. a 6. ročníka) a v lll. kategórii (žiaci 7. - 9. ročníka). Tento rok sa súťaže zúčastnili žiaci 5. až 8. ročníka.

            Vyhodnotenie súťaže:

            ll. kategória poézia

            1. miesto – N. Prelovská /6.ročník/

            2. miesto – E. Danielová /5.ročník/

            3. miesto – B. Vnuková /5.ročník/

            V tejto kategórii súťažili aj J. Budzák /5.ročník/, D. Tománková /5.ročník/, M. Kastlerová /6.ročník/, V. Lackovičová /6.ročník/

            ll. kategória próza

            1. miesto - neudelené

            2. miesto - K. Köhlerová /5.ročník/

            3. miesto - E. Galbavá /5.ročník/

            lll. kategória poézia

            1. miesto – neudelené

            2. miesto – neudelené

            3. R. Matulová /7.ročník/

            V tejto kategórii súťažil aj A. Žák /8.ročník/.

            lll. kategória próza

            1. miesto – neudelené

            2. miesto – H. Hittrichová /7.ročník/

            3. miesto – E. Ľosová /8.ročník/

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom srdečne gratulujeme.

            Mgr. Lucia Lebedová

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

            Školský ples 2024 s témou Versailles je za nami. Minulý víkend sa v KD v Hrnčiarovciach nad Parnou stretla krásna výzdoba sály, skvelé jedlo, hudba pre všetkých, bohatá tombola a mimoriadne pozitívna atmosféra, ktorú ste nám pomohli vytvoriť vy, naši hostia. Aby sme si mohli tieto chvíle ešte raz pripomenúť, pridávam odkaz na fotografie:
            https://mega.nz/folder/lMoSkTRB#djnIr8Ch2Kq-oBumDe75tQ
            Dovoľte ešte raz poďakovať realizačnému tímu, ktorý dlhé hodiny a dni pracoval na tom, aby bolo všetko dokonalé. Ďakujem aj sponzorom, ktorí sa postarali o mimoriadne bohatú tombolu, a tiež členkám miestneho klubu JDS za niektoré z koláčov, ktoré sme mohli ochutnať. Poďakovanie patrí aj všetkým, ktorí pred a počas Školského plesu 2024 pomohli svojou prácou v kuchyni, pri servírovaní jedla, obsluhovaní v bare a s výzdobou. Som vďačný za ľudí, ktorí mohli, chceli, pomohli, vedeli, ozdobili, vybavili, priniesli, napiekli, upratali, ... a vykonali nespočetné množstvo činností pre spoločný cieľ.
            Veľmi motivovaní sme na včerajšej porade s členkami Rady rodičov pri ZŠ s MŠ stanovili tému a predbežný dátum budúcoročného plesu, máte sa na čo tešiť! Verím, že zostanete verní dobrej zábave a stretneme sa aj roku 2025.

            Mgr. Michal Páleník

        • Voľné pracovné miesto  - učiteľ/ka pre MŠ
          • Voľné pracovné miesto - učiteľ/ka pre MŠ

            Základná škola s materskou školou, Kostolná 28, 919 35 Hrnčiarovce nad Parnou príjme do pracovného pomeru učiteľa/učiteľku pre materskú školu. Nástup do zamestnania od 1. februára 2024. Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon č. 553/2003 Z. z., Nariadenie vlády SR č. 220/2022 Z. z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a započítanú prax. Minimálna mzda je 1008 €. Vyžadujeme vzdelanie podľa platnej legislatívy - kvalifikácia v odbore predškolská pedagogika (SŠ, VŠ a nadstavba). Pracovný pomer na celý úväzok. Výberové konanie plánujeme ukončiť 30.1.2024. Životopis posielajte na skolka.hrnciarovce@gmail.com.

        • Voľné pracovné miesto - kuchárka/hlavná kuchárka
          • Voľné pracovné miesto - kuchárka/hlavná kuchárka

            Základná škola s materskou školou v Hrnčiarovciach nad Parnou príjme do pracovného pomeru kuchárku/hlavnú kuchárku na celý úväzok s nástupom ihneď. Uchádzači musia spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej legislatívy. Požadujeme stredné alebo úplné stredné vzdelanie, zdravotnú a odbornú spôsobilosť. Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Informácie na t. č. 0905 507 697. 

            Mgr. Michal Páleník

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            z dôvodu vysokej chorobnosti pedagogických zamestnancov nebudeme v najbližšom období schopní zabezpečiť riadne vzdelávanie a prevádzku školy. Z tohto dôvodu udeľujem riaditeľské voľno všetkým žiakom základnej školy od 20.12. 2023 do 22.12.2023 vrátane.

            Prajeme všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa šťastia, zdravia a úspechov v novom roku!

            Mgr. Michal Páleník

        • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku
          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

            Dňa 29.11.2023 sa naša škola zúčastnila divadelného predstavenia v anglickom jazyku s názvom Laki' s town. Okrem nadobudnutia novej, prípadne zopakovania známej, slovnej zásoby v angličtine, si štyria žiaci mohli skúsiť zahrať naživo s hercami. Žiakom sa predstavenie páčilo. Na návštevu hercov s novým predstavením sa tešíme budúci školský rok.

            Mgr. Monika Strapáčová

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

            Veľké ďakujem patrí kolegom, rodičom a v neposlednom rade zanieteným žiakom, ktorí mi boli ochotní pomáhať. Vďaka Vám všetkým sa nám tento rok opäť podarilo podporiť krásny projekt „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Vyzbierali sme neuveriteľných 64 nádherných krabíc plných lásky, ktoré isto vyčaria úsmev na tvárach babičiek a deduškov v Dome seniorov Sv. Martina v Hrnčiarovciach nad Parnou. Aj tento rok platí: AJ MALÁ ŠKOLA VIE ROBIŤ VEĽKÉ VECI.

            Mgr. L. Lebedová

        • Školský ples
          • Školský ples

            Milí priatelia, rodičia a pedagógovia!

            Dovoľujeme si dať do pozornosti termín už tradičného školského plesu, ktorý bude 3.2.2024! Mnohí ste minulé ročníky plesu už absolvovali a tak viete, že náš ples má vždy charitatívny nádych, pretože celý výťažok putuje cez školu priamo k našim deťom. Tento rok by sme chceli zakúpiť skvelú učebnú pomôcku - LEGO MINDSTORMS! Je to špeciálne vyvinutá zostava na výučbu robotiky, ktorá vo vysokej miere podporí nie len zručnosť, ale aj kreativitu našich detí! A možno naše deti vymyslia a zostavia pomocníka na hľadanie zapatrošených gúm, ceruziek a pier. Členky Rady rodičov už pilne pracujú na jeho príprave, rozhodili všetky možné, aj nemožné siete, ale bez vašej pomoci by to určite nešlo. Preto by sme vás veľmi pekne chceli poprosiť o pomoc pri tvorbe tomboly. Ak viete o niekom, alebo o niečom, čo by v tombole nemalo chýbať, prosíme, pomôžte nám to zadovážiť. Všetky poklady do tomboly prosíme odovzdať v škole buď pánovi riaditeľovi, alebo na sekretariát. Nezabúdajme, že práve výťažok z tomboly tvorí hlavnú časť zisku pre deti.

            Tento ročník sa ponesie v duchu Versailles a síce nechceme určovať povinný dresscode, ale ak prídete na ples v škraboške, budeme sa tešiť!

            Veríme, že téma plesu vás nadchne rovnako ako nás-tvorcov plesu a budete sa tešiť na stretnutie pri kvalitnom jedle a poháriku lahodného moku a pri fajnovej hudbe.

            Už teraz sa všetci tešíme na veľa princezien, baróniek, madmuazels, mušketierov, alebo samotných kráľov.

            S úctou a želaním: robíme to pre deti!

            Členky rady rodičov